Het aanbod

De lezingen

We beginnen de dag met een tweetal interessante lezingen. De eerste van Anton Dosen en daarna een lezing van Carina van Kregten. 

Anton Dosen ontwikkelde een theorie over emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking. Hij onderscheidt in de emotionele ontwikkeling van een persoon in een aantal opeenvolgende fasen. In deze lezing  zal aandacht besteed worden aan de rol van emoties in de totale psychosociale ontwikkeling, als ook in het ontstaan van motivaties en gedrag.  Hij zal zijn theorie toelichten en de vertaalslag maken naar de praktijk. 

 

Daarna zal Carina van Kregten spreken over trauma en traumabehandeling. Carina heeft ruime ervaring in het werken met kinderen, met een (licht) verstandelijke beperking, waarbij de ontwikkeling is gestagneerd of in het gedrang is gekomen als gevolg van traumatische gebeurtenissen in hun vroege jeugd. Zij heeft hierover ook gepubliceerd.  Ze zal haar kennis met ons delen en aandacht geven aan de rol die een ieder, kan spelen in het begeleiden en behandelen van mensen met een verstandelijke beperking die kampen met de gevolgen van trauma.


De workshops

In de middag staan er twee boeiende workshoprondes op het programma. Door deze workshops wordt op een interactieve en geanimeerde ons congres meer dan compleet gemaakt.

Geef bij je aanmelding aan naar welke workshop per ronde je zou willen gaan.

Klik hier om meer te lezen over de inhoud van de workshops.Download hier het programmaoverzicht

Download
Programma studiedag 17 november 2017
In dit document staat het hele programma van de studiedag overzichtelijk op een rij.
Programma studiedag.pdf
Adobe Acrobat document 633.8 KB