De studiedag


Terugblik op de studiedag

We mogen terug kijken op een geslaagde studiedag!

 

Susan Huijbregts van Meerpsychologie was onze dagspreker. Met haar achtergrond en ruime kennis binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, heeft zij alle facetten van deze dag kunnen verweven tot een mooi geheel.

(lees meer over Susan via deze link)

 

Vervolgens hebben we mogen genieten van de op maat gemaakte presentatie van Anton Dosen, waarin hij vaktherapie beeldend koppelt aan het ontwikkelingsdynamisch model. Hierna heeft Carina van Kregten ons beeld verbreed over traumabehandeling bij mensen met een verstandelijke beperking. Aan het einde van de ochtend hebben we een kijkje mogen nemen in de wereld van de Commissie Product en Module Ontwikkeling. Elly Pijnacker heeft ons meegenomen in het belang van interventie beschrijvingen en al onze vragen beantwoord.

 

Het aandachtig luisteren werd even onderbroken door een goed verzorgde lunch van de Colour Kitchen. We hebben bijgepraat, kennis uitgewisseld bij de verschillende standjes vonden we meer verdieping.

 

De middag zat vol met verassingen. Workshops van de eerste ronde waren Write Junior, ARvT en Complex trauma bij (L)VB cliënten. We hebben even mogen proeven en ervaren hoe de verschillende vaktherapeutische beroepen werken met het doel traumaverwerking binnen de therapie.

In de tweede ronde werden we getrakteerd op Narratieve Exposure Therapie, Trauma in beweging en Emerging Body Language. De tijd was eigenlijk te kort, maar we waren ook wel verzadigd met informatie. In de feedback ronde kwam naar voren dat men erg tevreden was met het afwisselende programma en geïnspireerd werd door de inhoud.

 

Na afloop hebben we iedereen gevraagd een enquête formulier in te vullen. De resultaten van deze enquête lees je hier.

 

De grote belangstelling voor de studiedag en de positieve reacties over het verloop laten zien, dat er veel behoefte is aan ‘leren’ en uitwisselen van ervaringen binnen ons werkveld. Dat is een mooi gegeven. Om dit te kunnen realiseren is er menskracht nodig! Vele handen maken het werk lichter. En datzelfde geldt voor het schrijven en/of meelezen aan producten en modules. Heb je interesse om een bijdrage te leveren op wat voor manier dan ook, neem dan hier contact met ons op.

 

Als werkveldgroep (L)VB van de NVBT zijn we ontzettend tevreden en voldaan. We zijn blij met alle positieve reacties en feedback en we laten in 2018 zeker weer van ons horen!

Het was ons een waar genoegen!

 

Jeanet Waarlo, Martine Loffeld, Kim Tukker en Marion Huijbregts